First day of classes

Idag har jag verkligen börjat skolan. Först hade vi Computer Aided Site Design, vilket verkade rätt ok förutom att de inte använder AutoCAD utan något annat liknande. Känns lite värdelöst men ändå ok! Det är massor av läxor. Känns som att man är lite gammal för det eller? Och 50 % av betygen grundas på tre quiz som kommer att hållas under kursen. Resten grundas på labbar, läxor och tentor.

Sen hade vi en GRYM föreläsare på Basic Structural Analysis. Det var en riktigt skön 70 åring som jobbat 40 år inom järnvägen och nu var tillbaka för att doktorera och därmed hålla i kurser. Det är bara broar o feta byggnader hela tiden!!!

Sen kom skiten... Environmental Sustainability visade sig vara världens grundkurs. Typ vad kan man göra för att minska våra ekologiska fotspår. Kanske inte köra bil inom campus!? Kom igen. Den är på lägre nivå en Miljökemin vi läste för ett och ett halvt år sen. Så det den ska vi försöka droppa och ta något annat!

Ååh så var det en kurs till! Det var Operations Research in CEE. Faktiskt skitkul! Jobba med att ställa upp modeller för att kunna välja det bästa alternativet i massor av olika situationer i CEE. Den behåller vi!

Sen stack jag och Ida direkt till BodyWise för att gå på Step & Tone. Hittills har alla pass varit kass, men detta var grymt! Helt annat upplägg än de på gerda och friskis så det kommer vi fortsätta med.

Dagens stora minus är nog ändå att en av våra kursböcker kostar 200 $. och de andra verkar inte vara mycket billigare. KUL

MEN DAGEN PLUS! Eller det kommer inte förens imorgon... Då är det nämligen Thirsty Thursday på Teds, vilket betyder fyra öl/drinkar för 1 $ !!!!!!!!!


Kommentarer
Postat av: Kusin Maria

Hej svejs! Såg på fejan att du skaffat en blogg :) Kul! Verkar va lite dåligt med kommentarer. Du verkar ha det gött än så länge. Ska du resa nåt i USA när du är där borta? Kram kram

2011-01-20 @ 14:53:44
Postat av: Lotten

Emma! Härligt med updates. Trist med dyra böcker, men GÖTT med billiga drinkar! :-)



Här är det sig likt :) Vi har asnajs schema första gången någonsin så jag sitter hemma i tittar på Anja o världscupåkarna från alperna... V i l l n e r!



Annars är kurserna bra hitintills, folk verkar nöjda. Projektledning tycker jag verkar vara den roligaste kursen ever, men samhällsekonomin känns lite mesig. Dock läser jag franska nu vilket är underbart! SÅ himla roligt :)



Härligt att se att ni trivs. VI SAKNAR ER! Märks att många är borta (dock är ju typ 10 pers i Indonesien hehe) men iaf!

2011-01-21 @ 11:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0